Vlooien

Vlooien veroorzaken vooral bij katten en honden veel overlast. Het zijn hardnekkige plaagdieren, die alleen voorkomen op en bij levende dieren. De eitjes van vlooien worden meestal niet op de kat of hond zelf gelegd maar in hun ligplaats, de honden- of kattenmand. Vlooien kunnen vooral in de zomermaanden een plaag vormen. Ze zuigen bloed bij uw kat of hond en veroorzaken daarbij huidirritatie en/of jeuk.

 

Overlast voorkomen?
U kunt de overlast of schade van vlooien beperken en zelfs voorkomen als u de volgende maatregelen neemt: 

  • Maak de slaapplaats van huisdieren regelmatig schoon.

  • Behandel de huisdieren regelmatig met een daarvoor toegelaten middel.

  • Als u langdurig de woning verlaat, bijvoorbeeld voor een vakantie, stofzuig dan van tevoren zeer grondig de woning en vernietig de inhoud van de stofzuigerzak.

  • Was kussens en kleedjes regelmatig in de wasmachine op minimaal 60°C.

  • Controleer huisdieren op de aanwezigheid van vlooien door ze met een ijzeren vlooienkam te kammen. De vlooien gaan dood als u ze in water met een beetje afwasmiddel legt.

Zelf bestrijden
Een vlooienplaag is moeilijk onder controle te krijgen. Zorg daarom met preventieve maatregelen dat het niet zover komt. Is er sprake van een serieuze plaag, schakel dan professionele hulp in. Ga niet zelf ‘experimenteren’ met vergif. Pas op met kleine kinderen: vergif niet toepassen in ruimten die toegankelijk zijn voor kinderen onder de vier jaar.

Meer informatie
Neem voor informatie en/of advies bij overlast van vlooien op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 57 10 80 of via het reactieformulier.

 

Terug naar plaagdierbestrijding