Nieuws & actualiteiten

Inzameling en openingstijden rondom Pasen

29 maart 2021

Op maandag Tweede Paasdag zamelt Area geen afval in. Ook de milieustraten van Area zijn dan zoals gebruikelijk gesloten. Op goede vrijdag 2 april is Area gewoon geopend en wordt afval volgens het normale schema ingezameld.

De inzameldatum...

Lees meer


Compostdag Hoogeveen prima verlopen

16 maart 2021

Op zaterdag 27 maart hebben 160 gezinnen in de gemeente Hoogeveen gratis compost opgehaald bij Zuidema Groep. De gemeente stelde de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval.

Lees meer


Een beter klimaat door afvalscheiding

12 maart 2021

Door afval te scheiden dragen we aantoonbaar bij aan minder CO2-uitstoot. Dat levert direct winst op voor het klimaat. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek.

Lees meer


UPDATE – Area hervat reguliere dienstverlening

16 februari 2021

Vanaf woensdag 17 februari hervat Area de inzameling van afval volgens het normale schema. Dit geldt voor alle soorten afval (oud papier, PMD-, GFT- en restafval) in zowel Coevorden, Emmen als Hoogeveen. Ook de inzameling van oud papier met verenigingen...

Lees meer


Doe ook mee en geef (meer) afval door!

15 februari 2021

De twaalf Drentse gemeenten en Area willen samen laten zien waarom het scheiden van afval belangrijk is. En ook: hoe anderen in Drenthe dit doen. Daarom zijn we samen de campagne 'Drenthe geeft door!' gestart.

Lees meer


Milieustraat Emmen - Betalen met PIN

12 januari 2021

Vanaf 1 februari 2021 kunt u op de Milieustraat in Emmen uitsluitend met PIN betalen. Area verzendt vanaf dat moment geen facturen meer.

  • Veilig, snel en eenvoudig

  • Oók contactloos

Lees meer


Afvalkalender 2021

11 december 2020

Natuurlijk wilt u ook in 2021 weten op welke dagen u uw container langs de weg moet plaatsen. Via onze Afval App en de online afvalkalender heeft u altijd de meest...

Lees meer


Veiligheid voor alles!

27 november 2020

Bij Area staat veiligheid voorop. Van inwoners en natuurlijk ook van onze medewerkers. Als burger sta je er niet vaak bij stil, maar er worden veel veiligheidsmaatregelen getroffen rondom de afvalinzameling. Momenteel zijn onze collega's van de afdeling...

Lees meer


Geef het door!

20 november 2020

De twaalf Drentse gemeenten en Area hebben gezamenlijk een campagne opgezet. Onder de noemer 'Drenthe geeft door' vertellen we wat van afval gemaakt kan worden als we het goed doorgeven.

Lees meer


Inzameling door de Restgoedwagen in Hoogeveen stopt

3 november 2020

Inwoners van Hoogeveen maken veelvuldig gebruik van de kringloopwinkel, textielcontainer en de Milieustraat voor de gescheiden inzameling van grondstoffen en hergebruik van hun spullen. Daarom maken inwoners van de gemeente Hoogeveen nog maar weinig...

Lees meer