Nieuws & actualiteiten

Ek, versiering en inzameling

8 juni 2021

Ek en verhoogde versiering

Lees meer


Storing telefooncentrale

4 juni 2021

Op dit moment ondervinden we hinder in onze telefonie.

Lees meer


Er zit nog veel waardevol afval in de grijze container

31 mei 2021

Duurzaamheid. Er wordt veel over gesproken, maar wat kunt u zelf doen zonder dat dit veel geld of moeite kost? Tip: ga nog beter uw afval scheiden! Dat spaart niet alleen het milieu maar maakt de inzameling en verwerking van afval ook goedkoper!

Lees meer


Area stapt over op schonere GTL Fuel

28 mei 2021

Area werkt sinds jaren aan het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Hierin zetten we vanaf 1 juni 2021 een nieuwe stap: onze inzamelauto's en andere door brandstof aangedreven voertuigen gaan rijden op de schonere en veilige GTL Fuel. Daarmee stoppen we met...

Lees meer


Een beter klimaat door afvalscheiding

12 maart 2021

Door afval te scheiden dragen we aantoonbaar bij aan minder CO2-uitstoot. Dat levert direct winst op voor het klimaat. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek.

Lees meer


Doe ook mee en geef (meer) afval door!

15 februari 2021

De twaalf Drentse gemeenten en Area willen samen laten zien waarom het scheiden van afval belangrijk is. En ook: hoe anderen in Drenthe dit doen. Daarom zijn we samen de campagne 'Drenthe geeft door!' gestart.

Lees meer


Milieustraat Emmen - Betalen met PIN

12 januari 2021

Vanaf 1 februari 2021 kunt u op de Milieustraat in Emmen uitsluitend met PIN betalen. Area verzendt vanaf dat moment geen facturen meer.

  • Veilig, snel en eenvoudig

  • Oók contactloos

Lees meer


Afvalkalender 2021

11 december 2020

Natuurlijk wilt u ook in 2021 weten op welke dagen u uw container langs de weg moet plaatsen. Via onze Afval App en de online afvalkalender heeft u altijd de meest...

Lees meer


Veiligheid voor alles!

27 november 2020

Bij Area staat veiligheid voorop. Van inwoners en natuurlijk ook van onze medewerkers. Als burger sta je er niet vaak bij stil, maar er worden veel veiligheidsmaatregelen getroffen rondom de afvalinzameling. Momenteel zijn onze collega's van de afdeling...

Lees meer


Geef het door!

20 november 2020

De twaalf Drentse gemeenten en Area hebben gezamenlijk een campagne opgezet. Onder de noemer 'Drenthe geeft door' vertellen we wat van afval gemaakt kan worden als we het goed doorgeven.

Lees meer