Nieuws & actualiteiten

Area is op zoek naar een Manager finance & control

19 februari 2019

“Slimme, efficiënte schatbewaarder met helikopterview en gezonde dosis humor”

Lees meer


Afvalinzameling Emmen en Coevorden ook komende tijd nog vertraagd door brand

11 februari 2019

Update 18 februari - Helaas blijft de situatie voor de komende tijd onveranderd: als gevolg van ernstige schade aan de inzamelvoertuigen door brand beschikt Area nog niet over het volledige wagenpark....

Lees meer


Let op! Milieustraat Emmen gaat eind februari drie dagen dicht

25 januari 2019

Van 26 tot en met 28 februari is de milieustraat van Area in Emmen gesloten. U kunt uw (grof) afval en puin dan tijdelijk niet brengen. Reden is dat het weegkantoor wordt gemoderniseerd en verbeterd. Vanaf vrijdag 1 maart is de milieustraat weer geopend.

Lees meer


Area en Omrin gaan de omslag naar CE gezamenlijk versnellen

14 januari 2019

Samen kom je verder! Area en Omrin willen de omslag naar een circulaire economie in de het noorden versnellen. Daarom werken beide afvalbedrijven vanaf januari 2019 intensief samen in het managen van contracten met afval- en recyclebedrijven.

Lees meer


Area wil vaart maken met de omslag van afval naar grondstoffen

10 januari 2019

We staan voor de uitdaging om nog veel meer grondstoffen uit het restafval te halen. Op dit moment treffen we bijvoorbeeld nog teveel verpakkingsglas, papier, plastic verpakkingen, blik, drankenkartons, textiel en groente-, fruit- en tuinafval aan in het...

Lees meer


In 2019 laten we samen zien wat er in afval zit!

4 januari 2019

We staan in een nieuw jaar met veel mooie kansen voor Noord-Nederland. De omslag van afval naar grondstof speelt daarin een belangrijke rol.

Lees meer


Afspraken in EU over wegwerpplastic vanaf 2021

21 december 2018

Plastic rietjes, bestek, bordjes, roerstaafjes, wattenstaafjes, deksels en ballonstokjes zijn plastic producten die het meest als zwerfvuil terecht komen op stranden en in zee. En dus mogen ze vanaf 2021 niet meer gebruikt worden. Dat heeft de Europese...

Lees meer


Gewijzigde inzameling vanwege Kerst en Nieuwjaar

13 december 2018

Tijdens Kerst en Nieuwjaar zamelt Area geen afval in. Voor deze dagen rijdt Area een inhaalroute. Onderstaand vindt u het gewijzigde inzamelschema. Zet uw container altijd vóór 7.00 uur aan de straat.

Lees meer


Area gaat 400 extra zonnepanelen plaatsen

22 november 2018

In de omslag naar een circulaire economie in de regio willen we als professioneel afvalbedrijf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we 400 extra zonnepanelen plaatsen op onze bedrijfsgebouwen in Emmen. Hiermee komt het totaal op 650.

Lees meer


Area is klaar voor de gladheidsbestrijding in Emmen en Hoogeveen

22 november 2018

Het team gladheidsbestrijding van Area is klaar voor de winter. Dit betekent dat we ieder moment kunnen uitrukken om de gladheid op de meer dan duizend kilometer wegdek en fietspaden in Emmen en Hoogeveen te bestrijden.

Lees meer