Nieuws & actualiteiten

In Emmen wijzigt de afvalinzameling per 1 september 2019

12 augustus 2019

Voor inwoners van de gemeente Emmen wijzigt de inzameling van restafval en groente-, fruit- en tuinafval per 1 september 2019. Dit kan betekenen dat wij uw containers op andere dagen legen.

Lees meer


Area adopteert vijf jaar lang twee bijenvolken in Drenthe

7 augustus 2019

Versterking van de natuur en ruimte voor de bij vinden we belangrijk bij Area Reiniging. Daarom heeft Area voor een periode van vijf jaar twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen geadopteerd.

Lees meer


Lever uw afgedankte elektrische apparaten vandaag nog in

29 juli 2019

Mensen kopen veel elektrische apparaten maar leveren de oude niet altijd in. Die liggen vaak op zolder te verstoffen of komen terecht in het restafval. Dit laatste betekent dat ze worden verbrand. En dat is zonde: het kost de gemeente geld en waardevolle...

Lees meer


Tips voor een frisse groene container tijdens warme dagen

24 juli 2019

De groene container kan een vieze geur afgeven tijdens (extreem) warme dagen. Dit komt doordat het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gaat rotten. Het rottingsproces verloopt sneller bij hogere temperaturen. Soms komen er vliegjes of zelfs maden (larven...

Lees meer


Area is op zoek naar een Manager Finance

17 juni 2019

“Slimme, efficiënte schatbewaarder met helikopterview en gezonde dosis humor”

Lees meer


Trots op onze collega!

5 juni 2019

Het Dagblad van het Noorden maakte een korte reportage over onze collega Elisa.

Lees meer


Samenwerking in NICE leidt tot circulaire projecten in de regio

14 mei 2019

Area is trotse partner van NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie. NICE is aanjager, kennisexpert, adviseur, verbinder, netwerker en ondersteuner van diverse circulaire projecten in Drenthe en Groningen.

Lees meer


Area publiceert magazine over circulaire economie in het noorden

13 mei 2019

Een sterke focus op hergebruik van grondstoffen verstevigt de regionale economie. In ons in mei 2019 gepubliceerde magazine over de circulaire economie vertellen we daarom over kansen, visies en ontwikkelingen rond het hergebruik van grondstoffen in de regio.

Lees meer


Versnellingshuis Circulaire Economie biedt kansen voor bedrijven

30 maart 2019

We willen toe naar een economie waarin afval niet langer bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Met de oprichting van het Versnellingshuis Circulaire Economie willen de samenwerkende partijen een flinke slinger aan het wiel geven.

Lees meer


Area en Omrin gaan de omslag naar CE gezamenlijk versnellen

14 januari 2019

Samen kom je verder! Area en Omrin willen de omslag naar een circulaire economie in de het noorden versnellen. Daarom werken beide afvalbedrijven vanaf januari 2019 intensief samen in het managen van contracten met afval- en recyclebedrijven.

Lees meer