Nieuws & actualiteiten

Hittegolf - Zet uw afval op tijd buiten. Uiterlijk om 7.00 uur.

6 augustus 2020

Volgende week worden hoge temperaturen verwacht. Er komt een flinke hittegolf aan. Natuurlijk blijven wij het afval gewoon inzamelen. Area wil de middaghitte echter zo veel mogelijk vermijden.

Wij vragen je dan ook om het afval deze week al de...

Lees meer


Textielcontainers Emmen weer open

1 juli 2020

Je kunt je oude textiel gewoon weer kwijt in de daartoe bestemde containers in Emmen!

 

--- Oude berichtgeving ---

Lees meer


Nederland gaat het plastic zwerfvuil aanpakken

25 juni 2020

Goed nieuws: vanaf juli 2021 gaat Nederland de hoeveelheid plastic zwerfafval aanpakken. De aanpak - die in bijna heel Europa geldt - moet ertoe leiden dat steeds minder plastic in de natuur terechtkomt. In plaats daarvan moeten steeds meer plastic...

Lees meer


Area partner in Drentse campagne

18 juni 2020

Donderdag 18 juni is vanuit het Drentse samenwerkingsverband Markerein de campagne 'Drenthe geeft door' gelanceerd.

Lees meer


Jaarverslag - Een helder beeld over 2019

15 juni 2020

Graag presenteren wij u het jaarverslag van Area Reiniging over 2019, met als thema 'Sterk en Vitaal'. In deze digitale uitgave worden de belangrijkste financiële, sociale en duurzame kengetallen van Area gepresenteerd.

Via de...

Lees meer


Area neemt deel aan onderzoek naar circulaire bedrijfsmodellen

8 juni 2020

Nederland is op weg naar een volledig circulaire economie. Area wil actief bijdragen aan versnelling van die transitie. Dat doen we onder andere door medewerking te verlenen aan een onderzoek naar circulaire bedrijfsmodellen, van NHL Stenden, Hogeschool...

Lees meer


Doe plastic handschoenen bij het restafval (en niet bij het PMD)

12 mei 2020

Nu het kabinet enkele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft versoepeld, zien afvalverwerkers steeds meer plastic handschoenen tussen het PMD-afval. Graag maken we u erop attent dat dit niet de bedoeling is: plastic handschoenen horen...

Lees meer


Milieupas scannen | Coevorden Zweeloo

1 mei 2020

Met ingang van 12 mei zullen wij op onze milieustraten in Coevorden en Zweeloo uw Milieupas voortaan elektronisch scannen op geldigheid. Vergeet uw Milieupas daarom niet bij een bezoek aan de milieustraten.

Lees meer


Area is trotse sponsor van twee Drentse bijenvolken

13 april 2020

Voor de duur van vijf jaar heeft Area twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen geadopteerd. Kijk hier hoe het met 'onze' bijen gaat. Wij worden er blij van!

Lees meer


Aan de bak voor u!

27 maart 2020

Een volle bak moet je gewoon kwijt. Ook in deze tijden staan wij daarom gewoon voor u klaar. En schakelen we waar nodig een tandje bij.

Lees meer