Nieuws & actualiteiten

Area is op zoek naar een Manager Finance

17 juni 2019

“Slimme, efficiënte schatbewaarder met helikopterview en gezonde dosis humor”

Lees meer


Trots op onze collega!

5 juni 2019

Het Dagblad van het Noorden maakte een korte reportage over onze collega Elisa.

Lees meer


Openingstijden en inzameling rond Hemelvaart en Pinksteren

14 mei 2019

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren zijn we gesloten. Je kunt dan geen afval brengen naar onze milieustraten. Ook wordt je container dan niet geleegd.

Lees meer


Samenwerking in NICE leidt tot circulaire projecten in de regio

14 mei 2019

Area is trotse partner van NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie. NICE is aanjager, kennisexpert, adviseur, verbinder, netwerker en ondersteuner van diverse circulaire projecten in Drenthe en Groningen.

Lees meer


Area publiceert magazine over circulaire economie in het noorden

13 mei 2019

Een sterke focus op hergebruik van grondstoffen verstevigt de regionale economie. In ons in mei 2019 gepubliceerde magazine over de circulaire economie vertellen we daarom over kansen, visies en ontwikkelingen rond het hergebruik van grondstoffen in de regio.

Lees meer


Versnellingshuis Circulaire Economie biedt kansen voor bedrijven

30 maart 2019

We willen toe naar een economie waarin afval niet langer bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Met de oprichting van het Versnellingshuis Circulaire Economie willen de samenwerkende partijen een flinke slinger aan het wiel geven.

Lees meer


Coevorden: de inzameling verandert én u ontvangt een milieupas

5 maart 2019

Per 1 april verandert de inzameling van afval in Coevorden. Vanaf deze datum zamelen we Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) eens per twee weken in en het restafval eens per vier weken. Dit was precies andersom. Daarnaast hebben inwoners...

Lees meer


Afvalinzameling Emmen en Coevorden ook komende tijd nog vertraagd door brand

11 februari 2019

Update 18 februari - Helaas blijft de situatie voor de komende tijd onveranderd: als gevolg van ernstige schade aan de inzamelvoertuigen door brand beschikt Area nog niet over het volledige wagenpark....

Lees meer


Area en Omrin gaan de omslag naar CE gezamenlijk versnellen

14 januari 2019

Samen kom je verder! Area en Omrin willen de omslag naar een circulaire economie in de het noorden versnellen. Daarom werken beide afvalbedrijven vanaf januari 2019 intensief samen in het managen van contracten met afval- en recyclebedrijven.

Lees meer


Area wil vaart maken met de omslag van afval naar grondstoffen

10 januari 2019

We staan voor de uitdaging om nog veel meer grondstoffen uit het restafval te halen. Op dit moment treffen we bijvoorbeeld nog teveel verpakkingsglas, papier, plastic verpakkingen, blik, drankenkartons, textiel en groente-, fruit- en tuinafval aan in het...

Lees meer