Nieuws & actualiteiten

Doe het net van de kerstboom bij het restafval (en niet bij PMD)

9 december 2019

Heeft u een echte kerstboom gekocht? Dan zit er waarschijnlijk een verpakkingsnet omheen. Heel handig tijdens het vervoer van de boom, maar wist u al dat dit net gewoon bij het restafval moet? Het mag niet bij het PMD.

Lees meer


Er zit géén PFAS in het strooizout van Area

12 november 2019

In het strooizout van Area zit géén PFAS. Het zout wordt gedolven in Veendam, uit zoutlagen die op één kilometer diepte zitten en honderden jaren oud zijn.

Lees meer


Heel Drenthe recyclet: neem je afgedankte apparaten mee naar de milieustraat!

12 november 2019

Je kapotte (spaar)lampen en afgedankte elektrische apparaten inleveren wordt nu nog makkelijker. Omdat veel mensen wel meer afval willen scheiden, maar lang niet altijd weten hoe. Daarom wijst Area je de weg.

Lees meer


Met tien nieuwe pekelwatersproeiers is Area klaar voor het winterseizoen

28 oktober 2019

Area gaat komend winterseizoen tien nieuwe pekelwatersproeiers inzetten voor de gladheidsbestrijding op de fietspaden in Emmen. Het strooien van zout op fietspaden is daarmee verleden tijd. Al eerder besloot de gemeente Emmen hier over te willen stappen op...

Lees meer


Vervanging smalle groene containers in Hoogeveen

1 oktober 2019

Vanaf dit najaar gaan we het afval in Hoogeveen met nieuwe, moderne inzamelauto’s inzamelen. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. In de gemeenten Emmen, Coevorden en Oldambt rijden we al met...

Lees meer


Containerstelplaatsen in straten met knelpunten in Hoogeveen

25 september 2019

Vanaf dit najaar gaan we het afval in Hoogeveen met nieuwe, moderne inzamelauto’s inzamelen. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. Omdat we ook de verkeersveiligheid willen verbeteren, gaan we...

Lees meer


Inwoners Oldambt zijn kanjers in afvalscheiding

19 september 2019

Het scheiden van afval gaat inwoners in de gemeente Oldambt prima af. In 2018 werd per inwoner nog maar 152 kilo restafval ingezameld. Area is samen met Oldambt trots op deze mooie prestatie.

Lees meer


In Emmen wijzigt de afvalinzameling per 1 september 2019

12 augustus 2019

Voor inwoners van de gemeente Emmen wijzigt de inzameling van restafval en groente-, fruit- en tuinafval per 1 september 2019. Dit kan betekenen dat wij uw containers op andere dagen legen.

Lees meer


Area adopteert vijf jaar lang twee bijenvolken in Drenthe

7 augustus 2019

Versterking van de natuur en ruimte voor de bij vinden we belangrijk bij Area Reiniging. Daarom heeft Area voor een periode van vijf jaar twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen geadopteerd.

Lees meer


Lever uw afgedankte elektrische apparaten vandaag nog in

29 juli 2019

Mensen kopen veel elektrische apparaten maar leveren de oude niet altijd in. Die liggen vaak op zolder te verstoffen of komen terecht in het restafval. Dit laatste betekent dat ze worden verbrand. En dat is zonde: het kost de gemeente geld en waardevolle...

Lees meer