Milieustraat Hoogeveen

Als inwoner van de gemeente Hoogeveen kunt u uw huishoudelijk afval ook inleveren bij de milieustraat van Area. Hiervoor heeft u uw milieupas en (mogelijk) legitimatie nodig.

Adres
Vos van Steenwijklaan 75, Hoogeveen (zie voor de indeling van de milieustraat het plattegrond hiernaast)

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 – 16.30 uur
Zaterdag: 08.00 – 13.30 uur

Gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen

Op en rond feestdagen kunnen afwijkende openingstijden gelden. Onder 'Nieuws' en via onze social media voorzien wij u van de meest actuele openingstijden.

Hoe werkt het?
De milieustraat van Area is opgesplitst in een betaald en een gratis gedeelte. Afval brengen kan alleen op vertoon van uw milieupas. De hoeveelheid aangeboden afval wordt geregistreerd op de milieupas waarmee u zich aanmeld. Let er daarbij op dat afval enkel op één pas kan worden aangeboden.

Op het betaalde gedeelte van de Milieustraat brengt u de volgende afvalsoorten:

  • Tot 450 kg is het inleveren van grof huishoudelijk afval, puin of schone grond gratis. Daarboven betaalt u €18,00 per 100 kg.
  • Tot 1.000 kg is het inleveren van (organisch) tuinafval (geen grond/plaggen) gratis. Daarboven betaalt u €4,80 per 100 kg.

Alle andere afvalsoorten kunt u gratis inleveren. Voor sommige soorten geldt een beperking in de hoeveelheid. Meer hierover leest u in het Afval ABC Hoogeveen.


Tip
Houd bij het inladen van uw voertuig alvast rekening met de opsplitsing in betaalde en gratis afvalsoorten. Zo haalt u het maximale voordeel uit de vrije kilo’s en kan zoveel mogelijk afval hergebruikt als waardevolle grondstof.