Afvalcoaches Emmen!

25 september 2023

We weten dat het niet altijd eenvoudig is om afval goed te scheiden en minder restafval over te houden. Onze afvalcoaches helpen u daarom graag bij het scheiden van uw afval, zodat uiteindelijk zo weinig mogelijk restafval overblijft en dus wordt verbrand.

Wat doet een afvalcoach precies?

Een afvalcoach is vooral in de wijk te vinden en heeft contact met de inwoners en maatschappelijke organisaties in de gemeente. Ze kijken wat er juist wel en niet goed gaat bij het afval scheiden in de containers. Ook kijken de afvalcoaches naar de omgeving, bijvoorbeeld of er zwerfafval op straat ligt. Wat leeft er in de gemeente Emmen wat betreft de afvalinzameling en waar loopt u, als inwoner, tegenaan bij het scheiden van afval? Onze afvalcoaches zijn het aanspreekpunt voor al dit soort vragen en denken actief met u mee in oplossingen.

Hoe kan een afvalcoach u helpen?

Onze afvalcoaches helpen u graag met allerlei tips over afval scheiden, het verminderen van restafval én vragen over wat er naar de milieustraat kan. Door het geven van tips die in elk huishouden toe te passen zijn, zodat u gemakkelijker uw afval kunt scheiden. Wat kan er bijvoorbeeld wel of niet in de gft-container? Misschien lukt het om de restafvalcontainer minder vaak aan  te bieden door gebruik te maken van slimme tips. De coaches gaan hier graag over met u in gesprek! Zo hopen we dat we samen met u actief kunnen bijdragen aan een snellere en soepelere overgang naar een circulaire gemeente zodat alle grondstoffen volledig recyclebaar zijn.

Contact met onze afvalcoaches?

Op straat, bij bijeenkomsten en evenementen en bij u in de buurt kunt u ze tegenkomen. Zelf een afspraak maken voor een gesprek kan ook. Dit kan door te bellen naar 0591-571080 waar u vraagt naar de afvalcoach. De afvalcoach komt dan bij u thuis of geeft telefonisch advies.

Terug naar overzicht