Klein chemisch afval

Eerst een waarschuwing. Veel chemische stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Ook als ze verwerkt zijn in andere producten. Ga er daarom zorgvuldig mee om en neem niet het risico dat uw (of onze) medewerkers of het milieu er per ongeluk mee in aanraking komen. Vooral ogen, huid en ademhaling zijn zeer gevoelig voor dit soort stoffen en kunnen hierdoor blijvende schade oplopen.

Een van de specialisaties van Area is het op juiste wijze omgaan met chemische stoffen, bijtende stoffen en bestrijdingsmiddelen. Onze specialisten hebben dagelijks met deze stoffen te maken en weten exact hoe ze verpakt, ingezameld, vervoerd en verwerkt moeten worden. Dus neem geen risico en vraag het ons als u niet zeker weet of een product schadelijk is. 


Speciale container of goedgekeurde verpakking
Er zijn veel soorten klein chemisch afval (KCA). Wilt u grotere hoeveelheden laten afvoeren? Laat u dan adviseren door Area over de juiste aanpak en het gebruik van de juiste verpakkingen. Voor kleinere hoeveelheden of incidenteel gebruik levert Area goedgekeurde verpakkingen om het KCA veilig aan te bieden.

Klein chemisch afval is al het afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Vaak leest u op de verpakking of in een gebruiksinstructie of een product gevaar kan opleveren en of het wel/geen chemisch afval is. Wat altijd chemisch afval is? De lijst is eindeloos. Om u een idee te geven: zuren, basen, lijmen en harsen, batterijen, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, tl-buizen, spaarlampen, kwikthermometers, injectienaalden, verf, lak, terpentine, verfafbijtmiddel, kwastreiniger, fotofixeer, ontwikkelaar, etsvloeistof, zoutzuur, accu's, afgewerkte olie, oliefilters enzovoort.

Voorkom vervuiling van grond, water en milieu en bel Area als u chemisch afval wilt verwerken. We geven u graag advies over de beste en de voordeligste aanpak én over hoe u geld bespaart door het KCA gescheiden aan te bieden. Ook het KCA dat Area afvoert, wordt zoveel mogelijk hergebruikt. 

Bestellen
Wilt u direct chemisch afval laten afhalen of goedgekeurde verpakkingen bestellen? Of heeft u vragen? Neem contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 571 080 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact