Restjes koffie en thee? Bij het gft!

20 maart 2023

Ook koffiefilters, -pads en theezakjes bij het gft-afval.

Sinds kort mogen koffiefilters, koffiepads en theezakjes (inclusief labeltjes) bij het gft-afval. Koffie- en theeproducenten hebben er namelijk voor gezorgd dat de gebruikte materialen nu composteerbaar zijn. Dat zorgt jaarlijks voor flink wat extra gft-afval – en dus minder restafval dat verbrand wordt! Ook losse koffie en thee mogen in de gft-container.

Koffiecups vormen een uitzondering. Die zijn gemaakt van aluminium of plastic en kunnen dus niet worden afgebroken. Gooi je ze toch in de gft-container, dan verstoort je het recycleproces. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld plastic om groente of fruit, saladebakjes en stickertjes op fruit. De regel is: alleen afval dat biologisch afbreekbaar is hoort thuis in de gft-container. Twijfel je? Kijk dan op afvalscheidingswijzer.nl

Terug naar overzicht