Veel gestelde vragen Hoogeveen

Vanaf het najaar van 2019 zamelen we het afval in de gemeente Hoogeveen in met nieuwe, moderne inzamelauto’s. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. De verbetering leidt tot een aantal veranderingen voor inwoners.

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Area via 0591 – 57 10 80 of via ons contactformulier.

Contact

Geen losse PMD-zakken naast de kliko

Twee aan twee, doe mee!

 • Hoe moet de container aan de straat vanaf 4 november 2019?

  De container moet vanaf 4 november 2019 twee aan twee en vrij van obstakels aan de straat worden gezet.

 • Waarom moet de container anders aan de straat vanaf 4 november 2019?

  Vanaf 4 november zamelen we uw afval in met nieuwe, moderne inzamelauto’s. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. De nieuwe auto betekent voor u dat u uw container voortaan op een andere manier aan de straat moet zetten. De nieuwe auto pakt containers per twee stuks op.

 • Hoeveel ruimte moet er zitten tussen twee containers?

  Houd 25 cm aan tussen twee containers. Zodoende ontstaat van twee containers een paar. De ruimte tussen het volgende tweetal moet 50 cm zijn.

 • Waarom moet de container voldoende uit de buurt staan van lantaarnpalen, bomen, geparkeerde auto’s, hagen of schuttingen?

  Onze nieuwe inzamelauto heeft een zogenaamde dubbele grabber aan de zijkant van de auto. Deze dubbele grabber pakt twee containers tegelijkertijd vast, waarna ze worden geleegd. Wanneer de container te dicht bij een obstakel staat zoals een lantaarnpaal, boom, geparkeerde auto, haag of schutting, kan de inzamelauto de containers niet vastgrijpen en oppakken. De container kan dan niet geleegd worden.

 • Hoe ver uit de buurt van lantaarnpalen etc. moet mijn container staan?

  Uw container moet minimaal 50 cm uit de buurt staan van een lantaarnpaal, boom, geparkeerde auto, haag of schutting.

 • Waarom mag ik mijn container niet achter die van mijn buren plaatsen?

  Onze inzamelauto heeft een zogenaamde dubbele grabber aan de zijkant van de auto die twee containers tegelijkertijd vastpakt en leegt. Wanneer de container achter een andere container staat, kan de inzamelauto de container niet vastpakken. De container kan dan niet geleegd worden.

 • Waarom moeten containers in tweetallen aangeboden te worden in plaats van alleenstaand?

  Containers moeten in tweetallen worden aangeboden. Zodoende kan onze inzamelauto twee containers tegelijk oppakken en legen. Dit werkt sneller en makkelijker. Voor veel straten is een containerstelplaats aangewezen. Plaats uw container in dat geval altijd op deze plek.

 • Wat gebeurt er als ik mijn container niet op de juiste manier aan de straat zet?

  Wij begrijpen dat u moet wennen aan de nieuwe manier van uw container aanbieden. Daarom krijgt u hier de tijd voor. In de maanden november en december 2019 zullen wij uw container gewoon blijven legen, ook als de container op de verkeerde manier is geplaatst. In dat geval vindt u na lediging een hanger aan de container met informatie en instructies hoe u het de volgende keer direct goed kunt doen. Dit is belangrijk, want vanaf januari 2020 worden verkeerd geplaatste containers niet meer geleegd.

 • Waarom mag de container niet in een bocht staan?

  Tijdens het oppakken en legen van twee containers, staat onze inzamelauto stil. In een bocht kan dat tot gevaarlijke situaties in het verkeer leiden. Bovendien kan het inzamelvoertuig een container in de bocht vaak ook niet oppakken, de grijper kan er niet bij. Daarom moet u een container altijd op een recht stuk straat of berm staan. Voor veel straten is een containerstelplaats aangewezen. Plaats uw container in dat geval altijd op deze plek.

 • Wat gebeurt er als ik mijn container niet op de juiste plek aan de weg zet?

  Containers moeten aan de doorgaande weg worden aangeboden. Voor sommige straten is er daarom een nieuwe containerstelplaats aangewezen. Bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht. Op deze plek dient u uw container aan te bieden voor lediging.

  Mocht u uw container in de maanden november en december 2019 op een foute plek aan de weg plaatsen, dan is er geen probleem. Wij begrijpen dat u hieraan moet wennen en zullen uw container gewoon legen. Wel zult u uw container op een andere plek aantreffen na lediging. Onthoud deze plek en zet uw container hier de volgende keer neer. Dit is belangrijk, want vanaf januari 2020 worden verkeerd geplaatste containers niet meer geleegd.

 • Ik weet niet wat de juiste plek is in de straat. Hoe kom ik daarachter?

  In de maanden november en december 2019 zullen wij alle verkeerd geplaatste containers terugzetten op de juiste plek. De plek waar u uw container na lediging dus ophaalt, is de juiste plek. Twijfelt u, vraag dan uw buren of neem contact op met Area, telefoon 0591-5701080 of info@areareiniging.nl.

 • Wat gebeurt er vanaf januari 2020, als ik mijn container niet op de juiste manier of plek aan de straat zet?

  Uw container wordt dan niet meer door Area geleegd. Is dit bij u gebeurd? Zet uw container dan op de eerstvolgende inzameldag op de juiste manier en op de juiste plek aan de straat. Wij kunnen uw container dan weer legen. Daarom:

   

 • Er mag niet meer dan 80 kilo restafval in de grijze container. Hoe weet ik dat?

  Bijna niemand heeft 80 kilo restafval in de grijze container. 80 kilo is namelijk erg veel. Als uw container zo zwaar is dat deze vrijwel niet meer te verplaatsen is, is de container zwaarder dan 80 kilo. In dat geval zit er afval in uw container dat er niet in thuishoort. Breng bouw- en sloopafval, metalen, elektrische apparaten en grof tuinafval bijvoorbeeld naar de milieustraat van Area. Voor meer tips over het scheiden van afval kijkt u hier.