Veel gestelde vragen Hoogeveen

Vanaf medio oktober tot en met begin november gaat Area alle smalle groene containers in Hoogeveen vervangen. 

Ook nodigen we in de komende periode een kleine groep inwoners, die te maken krijgen met een containerstelplaats bij smalle en/of doodlopende straten, uit voor een inloopavond. Zij ontvangen hiervoor een brief thuis.

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Area via 0591 – 57 10 80 of via ons contactformulier.

Contact

Vervanging smalle groene gft-container

 • Waarom wordt de smalle groene container vervangen?

  Vanaf komend najaar 2019 zamelt Area het afval in Hoogeveen in met een nieuw type inzamelvoertuig. Dit inzamelvoertuig kan containers met een kleine maat niet goed oppakken: de containers kunnen niet door de grijpers van het voertuig vastgepakt en opgetild worden.

  Alle groene container met een kleine maat  (140 liter) worden daarom in het najaar van 2019 vervangen door een groene container met de standaardmaat van 240 liter.

 • Wanneer wordt de smalle groene container vervangen?

  Area wisselt deze container om in oktober en begin november. Inwoners worden per brief geïnformeerd over de datum.  U zet op de omwisseldag vóór 7.00 uur uw smalle, oude container voor uw huis neer. Deze container wordt vóór 20.00 uur die dag omgewisseld door een nieuwe container van een standaard formaat. U kunt deze nieuwe container direct gebruiken voor uw groente-, fruit- en tuinafval.

  Let op!
  Het is belangrijk dat u uw smalle groene container laat omwisselen. Na 11 november kan Area uw smalle groene container niet meer legen.

 • Ik ben vergeten mijn smalle groene container te laten omwisselen. Wat nu?

  Als u bent vergeten uw groene container aan de straat te zetten, dan krijgt u hierover een brief van Area. Lees deze brief goed door. U kunt dan nog op één andere dag de groene container om laten wisselen. De datum staat in de brief. U hoeft hier niet voor te bellen met Area.

  Let op!
  Het is belangrijk dat u uw smalle groene container laat vervangen. Na 11 november kan Area uw smalle groene container niet meer legen.

 • Ik ben vergeten mijn smalle groene container te laten omwisselen en nu is mijn container niet geleegd. Wat nu?

  Vanaf 11 november kan Area uw smallere groene container niet meer legen. Heeft u op dat moment nog een oude, smalle groene container in gebruik? Neem in dat geval contact op met het Klant Contact Centrum van Area, telefoon 0591-571080 of info@areareiniging.nl.

 • Ik wil het standaard formaat container voor mijn GFT-afval niet. Wat kan ik doen?

  Vanwege het nieuwe type inzamelvoertuig kan Area alleen nog groene containers van het standaard formaat van 240 liter oppakken en legen. Afwijkende formaten kunnen dan niet langer gebruikt worden.

 • Ik wil de smallere groene container graag houden. Mag dat?

  Nee, dat is niet toegestaan. De containers zijn eigendom van Area en worden ingenomen.

 • Wat doet Area met de ingenomen groene containers?

  Area draagt zorg voor een duurzame verwerking van de containers. Afgeschreven en onbruikbare containers worden uiteindelijk versnipperd en verwerkt tot nieuwe kunststof voorwerpen.

 • Wat gebeurt er met het groente-, fruit- en tuinafval dat ik inlever via mijn container?

  Uw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt duurzaam verwerkt door een afvalverwerker in Drenthe. Van een deel van het GFT wordt compost gemaakt, dat wordt gebruikt ter verrijking van tuinen en andere gronden. Van een ander deel wordt biogas gemaakt, waarna er groen gas (om op te rijden of te koken) of elektriciteit van wordt gemaakt. Het heeft dus nut om uw GFT te scheiden!

Containerstelplaatsen in smalle en doodlopende straten

 • Wat is een containerstelplaats?

  Een containerstelplaats is een vaste plek in of dicht in de buurt van uw straat. Hier moet u uw container plaatsen op de dag dat uw container wordt geleegd. De plaats van de containerstelplaats is afhankelijk van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid loopafstand en inpassing in de openbare ruimte.

 • Mijn buren hebben een uitnodiging gehad voor een inloopavond over een containerstelplaats. Ik heb die brief niet ontvangen. Wat nu?

  Alle huishoudens in een doodlopende of nauwe straat waar een (nieuwe) containerstelplaats voor wordt ingericht, ontvangen een brief. Huishoudens die hier niet mee te maken hebben, ontvangen de brief niet.

  Het versturen van de uitnodiging is zorgvuldig gebeurd. Mocht er toch iets mis zijn gegaan bij de postbezorging, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van Area, telefoon 0591 57 10 80 of info@areareiniging.nl. Samen met u kijken we dan of de brief inderdaad voor u bestemd is. In dat geval sturen wij de brief opnieuw naar u toe.

 • Op basis van welke uitgangspunten wordt een containerstelplaats ingericht?

  ​Area en de gemeente houden bij de inrichting  van een containerstelplaats rekening met de volgende uitgangspunten:

  • Bereikbaarheid van de containerstelplaats: er moet voldoende ruimte zijn voor het voertuig om de inzamelhandelingen efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren.
  • Verkeersveiligheid: inwoners hoeven geen drukke straat over te steken om hun container te plaatsen of op te halen, achteruitrijden in een straat met het inzamelvoertuig moet worden voorkomen en de verkeersdoorstroming mag niet ernstig belemmerd worden (alleen kort tijdens het ledigen van de containers).
  • Parkeerplaatsen: er worden geen of in elk geval zo min mogelijk parkeerplaatsen gebruikt als containerstelplaats.
  • Loopafstand: er wordt een loopafstand van 75 meter tot (in uitzonderlijke gevallen) 125 meter gehanteerd.
 • Wanneer moet ik gebruik maken van de containerstelplaats in mijn straat?

  Te zijner tijd ontvangt u van Area schriftelijke informatie over de geplande ingebruikname van de containerstelplaats.

 • Ik maak geen gebruik van de containertelplaats. Wat nu?

  In dat geval leegt Area uw container niet.