Milieupas

Voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval naar de milieustraten in de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Coevorden heeft u een milieupas nodig. Dit geldt ook voor de toegang tot (veel) ondergrondse container bij hoogbouw in deze gemeenten.

Heeft u geen milieupas?
In de gemeenten Hoogeveen en Coevorden dienen de vorige bewoners de milieupas achter te laten in de woning. Is dit niet gebeurd? Vraag dan gratis een nieuwe milieupas aan via het Klant Contact Centrum van Area, telefoon 0591-57 10 80 of info@areareiniging.nl.

Inwoners in de gemeente Emmen die binnen de gemeente verhuizen, kunnen hun milieupas meenemen naar de nieuwe woning. Gaat u buiten de gemeente Emmen verhuizen? Levert u uw milieupas dan in bij het weegkantoor van de milieustraat Emmen of stuur de milieupas terug naar Area Reiniging, Postbus 2297, 7801 CG Emmen.

Bent u uw milieupas kwijt?
Bij verlies van uw pas dient u eveneens het aanvraagformulier (voor uw gemeente) in te vullen en op te sturen. De kosten van de nieuwe pas bedragen € 10,- (Emmen) of € 6,81 (Hoogeveen). De kosten worden geïncasseerd via automatische incasso. Om die reden dient u op pagina 3 alle gegevens in te vullen en de machtiging te ondertekenen.