Milieupas

Voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval naar de milieustraten in de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Coevorden heeft u een milieupas nodig. Dit geldt ook voor de toegang tot (veel) ondergrondse containers bij hoogbouw in deze gemeenten.

Heeft u geen milieupas? - gemeenten Hoogeveen en Coevorden
In de gemeenten Hoogeveen en Coevorden dienen de vorige bewoners de milieupas achter te laten in de woning. Is dit niet gebeurd? Vraag dan gratis een nieuwe milieupas aan via het Klant Contact Centrum van Area, telefoon 0591-57 10 80 of info@areareiniging.nl.

Heeft u geen milieupas? - gemeente Emmen
Bent u al inwoner van de gemeente Emmen en verhuist u binnen de gemeente? Dan kunt u uw huidige milieupas meenemen naar de nieuwe woning.

Bent u al inwoner en verhuist u binnen de gemeente, maar blijft een deel van uw huishouden achter in de huidige woning? Of verhuist u vanuit een andere gemeente naar de gemeente Emmen? Dan kunt u gratis een nieuwe milieupas aanvragen via het Klant Contact Centrum van Area.

Gaat u buiten de gemeente Emmen verhuizen? Lever uw milieupas dan in bij het weegkantoor van de milieustraat Emmen of stuur de milieupas terug naar Area Reiniging, Postbus 2297, 7801 CG Emmen.

Wat te doen bij verlies of diefstal?
Bewaar uw milieupas zorgvuldig. Als pashouder bent u namelijk verantwoordelijk voor alle transacties die met de milieupas worden verricht. Eventuele kosten die voortvloeien uit een overschrijding van de vrije kilo's zijn voor uw rekening.

Vraag bij verlies of diefstal direct een nieuwe milieupas aan.

Bij aanvraag van uw nieuwe milieupas wordt de oude pas automatisch geblokkeerd.

Via onze webshop kunt u snel en eenvoudig een nieuwe milieupas aanvragen. De kosten hiervan bedragen 10,-.

 

Milieupas bestellen