Communicatie

Is zwerfafval een veelvoorkomend probleem in uw gemeente? Wilt u de inzameling van plastic verpakkingen anders organiseren? Of de hoeveelheid restafval in uw gemeente verminderen? Een publiciteitscampagne ondersteunt uw doel. Area helpt u graag bij de ontwikkeling, opzet en uitvoering van deze campagne. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van afvalcommunicatie kennen wij alle do’s en dont’s. En krijgt uw campagne daadwerkelijk effect.

Als gemeente kent u uw eigen inwoners het best. Daarom stemmen we het concept van de campagne voortdurend met u af. Om meer inzicht te krijgen in de vragen en attitudes van uw inwoners, voeren we onderzoek uit. Zodat de campagne maximaal effect heeft. We kunnen u ook ondersteunen bij landelijke campagnes. Zoals de Landelijke Opschoondag. Wij voorzien u van materialen als veiligheidshestjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. En halen het ingezamelde afval op.

Uw eigen afvalcoach?
Om inwoners te helpen bij de afvalinzameling, hebben wij voor de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen de afvalcoach ingezet. Deze beantwoordt allerlei vragen van inwoners en helpt bij eventuele knelpunten rondom het scheiden van afval. Ook een afvalcoach binnen uw gemeente? Wij leiden graag uw mensen op.

Afvalcoaching kan ook anders worden ingezet. Bijvoorbeeld via online communicatie en social media. Zo staat u altijd dichtbij uw inwoners.

Meer weten?
Kunnen wij u helpen bij het inzetten van effectieve communicatie? Of bij het opleiden van uw eigen afvalcoach? Neem contact op met Area via telefoonnummer 0591 - 571 080 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact