Mieren

In Nederland zijn verschillende soorten mieren, zoals de tuinmier en de bosmier. Deze mieren leven in koloniën.

Hoe overlast onstaat
Binnenshuis kunnen mieren afkomen op zoetigheid of warmte, zoals bij vloerverwarming. Zij veroorzaken dan overlast in de keuken of in andere vertrekken in uw huis. Ook in uw tuin kunnen mierenhopen voorkomen, waardoor bestrating kan verzakken of de mieren uiteindelijk naar binnen trekken.

Tips

  • Sluit etensresten in de keuken altijd goed af en zorg dat het aanrechtblad schoon is. Vooral zoetigheid geldt als een directe uitnodiging voor mieren.

  • Sop de tuintafel regelmatig en veeg de tegels zodat los zand direct terug in de voegen gaat.

  • Mieren houden van rottend materiaal in de tuin dus verwijder oud hout en blad. Sluit de containers buiten en de afvalbakken in de keuken goed af, dit is een ware voorraadschuur voor mieren.

  • Gebruik azijn als schoonmaakmiddel. Mieren kunnen de geur van azijn niet uitstaan en blijven hierdoor weg.

Hoe kunt u zelf mieren bestrijden?

  • Krijt- en babypoeder bevatten talkpoeder. Dit is een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Strooi het op de routes van de mieren en ze gaan er niet meer langs. U kunt hiervoor ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Bij regen het strooien wel herhalen.

  • Het is goed om te weten dat mieren altijd een vaste route nemen. Verstoor je die route dan raken de dieren gedesoriënteerd.

  • Gooi koffiedik in uw tuin. Vermeng het met een beetje tuinaarde en strooi het op plekken waar u de mieren vandaan wilt houden. Overigens is een beetje koffie goed voor de planten én katten hebben er een hekel aan.

Onze plaagdierbestrijder helpt
Hebt u aanhoudende last van mieren? Onze plaagdierbestrijders geven advies en helpen u de overlast te bestrijden.

Meer informatie
Neem voor informatie en advies contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 57 10 80 of via het reactieformulier. Wij zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

 

Terug naar plaagdierbestrijding