Houtaantasters

De larven van sommige kevers voeden zich door gangen te boren in hout. Per kever kan de houtsoort verschillen: zo houdt de gewone houtwormkever van zacht hout, de grote houtkever van (door schimmels aangetast) eikenhout en de huisboktor van naaldhout.

Hoe overlast ontstaat
De larven van sommige kevers boren gangen in het hout en tasten zo balken, houten vloeren, meubels en andere houten voorwerpen aan.

Tips
U kunt de overlast of schade van houtworm beperken en zelfs voorkomen als u de onderstaande maatregelen neemt.

  • Houtworm houdt van onbehandeld hout. Bescherm het hout door het te behandelen met verf, lak, vernis, boenwas of beits.

  • Vervang, als dat mogelijk is, ernstig aangetast hout. Breng dit hout naar de milieustraat om verdere aantasting te voorkomen.

  • Controleer nieuwe aankopen van klus- of brandhout op aantasting van insecten. Dit geldt vooral voor hout dat lange tijd in een vochtige ruimte heeft gelegen. Gebruik geen hout waar nog bast aan zit.

  • Bij vochtproblemen is het nodig om de ventilatie te verbeteren en lekkages te verhelpen.

Onze plaagdierbestrijder helpt
Het bestrijden van houtaantasters gebeurt vaak met middelen die schadelijk zijn voor het milieu. Maar er zijn ook manieren die het milieu niet schaden. Onze plaagdierbestrijders geven u graag advies en helpen bij het bestrijden van de overlast. Als u in een huurwoning woont en het constructiehout in de woning is aangetast, dan zijn de kosten van bestrijding voor de verhuurder.

Meer informatie
Neem voor informatie en advies contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 57 10 80 of via het reactieformulier. Wij zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

Terug naar plaagdierbestrijding