Cultuur en waarden

De cultuur bij Area is te omschrijven als een open cultuur. Area is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen de afdelingen reiniging van de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen. Op dit moment zijn er iets minder dan 150 medewerkers in dienst. Iedereen is erg betrokken bij de organisatie en loopt zo bij elkaar binnen. Vertrouwen en integriteit is daarom ook heel belangrijk.

Een aantal waarden die wij belangrijk vinden bij Area zijn: klantgerichtheid, kostenbewust zijn en betrouwbaarheid. Welke functie je ook uitvoert, jij bent het gezicht van Area! Daarom is klantgericht zijn erg belangrijk. Niet alleen naar de klant, maar ook naar je collega’s.

Kostenbewustheid begint bij jezelf! Door het goed scheiden van afval kan er meer hergebruikt worden. Dit leidt tot kostenvermindering, een schone, groene omgeving en nieuwe bedrijvigheid en banen in de regio. Maar Area doet ook verschillende dingen om kostenbewust te zijn. Een voorbeeld daarvan is het moderne wagenpark, hierdoor kan er efficiënter afval ingezameld worden.

Ook betrouwbaarheid is erg belangrijk. Wij verwachten van jou dat jij je houdt aan de afspraken, regels en procedures van Area. Deze regels zijn formeel vastgelegd in een beleidsstuk. Deze worden benoemd op het moment dat jij in dienst komt bij Area, maar zijn ook te vinden op de intranetpagina.

Daarnaast vinden we een goede sfeer en diversiteit ook erg belangrijk! Enthousiasme en plezier zijn daar een onderdeel van. Ook zien we dat er steeds meer vrouwen op de vrachtwagen zitten. Dit is super stoer en stimuleren wij enorm! Elisa is een van de vrouwen die bij ons op de vrachtwagen werkt. Op de vorige pagina staat een artikel van haar.

Daarnaast is er een actieve personeelsvereniging waar bijna iedereen lid van is. Zij organiseren jaarlijks een uitje. Daarnaast is er voor iedereen jaarlijks een event, zoals een barbecue, waarbij je partner ook mee mag komen. In juni ’22 is er een barbecue georganiseerd en een kartbaan op het terrein gebouwd. Iedereen kon tegen elkaar karten! Super leuk. Naast de events krijg je als medewerkers meerdere attenties per jaar als je bij Area komt te werken. Lees hier meer over in het stukje ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’.

Wij zijn altijd opzoek naar mensen die een positieve instelling!