Laat je inspireren door onze duurzame initiatieven!

11 februari 2020

Area gelooft in positieve verandering. Als regionaal afvalbedrijf zien we mooie kansen in de omslag van afval naar grondstoffen. Daarom verduurzamen we onze bedrijfsvoering stap voor stap. En helpen we gemeenten, inwoners en bedrijven om hun afval makkelijker en beter te scheiden. We willen het vooral samen doen. Daarom inspireren we je graag met onze duurzame initiatieven.

Volledig zelfvoorzienend
Dat we vooruitstrevend zijn, blijkt wel uit de plaatsing van de eerste 90 zonnepanelen in 2010, op onze locatie in Emmen. Vandaag de dag wekken we hier met 600 zonnepanelen jaarlijks 130.000 kWh op. Hiermee voorzien we volledig in onze energievoorziening; een CO2-besparing van maar liefst 78 ton. Natuurlijk gaan we verder. In 2020 zullen we de CV-ketel van onze werkplaats vervangen door een warmtepomp, die elektrisch wordt aangedreven met het opgewekte vermogen uit de zonnepanelen.

Overgang naar duurzame diesel
In de afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in een state of the art wagenpark, waarmee we onze klimaatafdruk verder kunnen verkleinen. Zo onderzoeken we nu de mogelijkheid om de overstap te maken naar HVO. HVO is de meest duurzame dieselbrandstof: fossielvrij en CO2-neutraal.

Samen inzetten op meer scheiding van grondstoffen
Veel inwoners scheiden steeds meer afval. Een goede ontwikkeling! Toch leven er nog vragen, zoals: Wat hoort wel en niet in de container voor (plastic en metalen) verpakkingen en drankenkartons? Area en de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen gaan gezamenlijk inzetten op goede voorlichting over afvalscheiding. Samen kunnen we de goede intenties van inwoners omzetten naar nog meer en betere afvalscheiding.

Demontagecentrum voor afgedankte apparaten
Area is trots op het functioneren van ons demontagecentrum voor afgedankte computers, printers en andere elektronische hardware. Hier laten we zien dat samenwerking loont: met nieuwe, circulaire activiteiten creëren we samen met de gemeenten en andere partijen extra (participatie)banen in de regio en dragen we bij aan zoveel mogelijk hergebruik van waardevolle grondstoffen.

We redden de bij
Duurzaamheid gaat verder dan onze bedrijfsvoering alleen. Ook versterking van de natuur en ruimte voor de bij vinden we belangrijk. Daarom heeft Area voor een periode van vijf jaar twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen geadopteerd.

Terug naar overzicht