Landelijke Compostdag 2018 een succes

7 maart 2018

Op zaterdag 17 maart vond voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen konden gratis compost voor hun tuin ophalen.

De actie was wederom een succes; vrijwel alle compost werd opgehaald en in de aanhangwagens en zakken/emmers van inwoners geschept. Per huishouden werd maximaal één aanhangwagen beschikbaar gesteld.

Compost is een 100 procent natuurlijk product dat ontstaat bij de afbraak van groente-, fruit- en tuinafval. Het bevat erg veel voedingsstoffen en verbetert de structuur van uw grond. Veel tuiniers zien compost dan ook als het 'zwarte goud' voor hun tuin.

Area en de gemeenten kijken tevreden terug op de compostdag. Met het teruggeven van compost aan inwoners - voortgekomen uit de inzameling en de recycling van Drents gft (groente-, fruit- en tuinafval) behouden we waardevolle grondstoffen.

4 tips over compost!
Terug naar overzicht