Henk Brink benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen

17 mei 2023

Op woensdag 17 mei 2023 is Henk Brink, gedeputeerde van de Provincie Drenthe, benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van N.V. Area Reiniging. De benoeming vond plaats tijdens de aandeelhoudersvergadering van Area op het hoofdkantoor in Emmen.

Area is verheugd met de benoeming. Samen met de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen zet Area in op de omslag van afval naar grondstoffen zoals etensresten, tuinafval, verpakkingen, papier, textiel en glas. Hierin het verschil maken voor en met de gemeenten vereist samenwerking met de juiste partners en de gemeenten. Henk Brink kent beide werelden goed en is tegelijkertijd benaderbaar, voor iedereen. Die eigenschappen maken dat Henk Brink een aanwinst is voor Area.

‘Afval raakt iedereen’
De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen ziet afval als een toegankelijk en vanzelfsprekend thema in de transitie naar de circulaire economie. Henk Brink: “Afval raakt ons allemaal, we hebben er elke dag mee te maken. Je scheidt je afval en zet je container aan de straat. In zo’n werkveld voel ik mij thuis. Vanuit mijn ervaring als gedeputeerde weet ik bovendien wat erbij komt kijken om stappen te zetten richting duurzaamheid. Area is een belangrijk bedrijf voor de regio. Dat het bedrijf ook een maatschappelijke kant heeft, vind ik waardevol. Het is belangrijk dat iedereen mee doet. Ik ben dan ook graag van betekenis voor Area.”

Terug naar overzicht