Cadeaupapier? Recycle het!

21 november 2022

Met alle cadeaumomenten in de decembermaand, verzamelen we behoorlijk wat extra afval. Door te recyclen en slim te scheiden, kunnen we de hoeveelheid een beetje binnen de perken houden. Samen verduurzamen; doe je mee?

Sommige cadeauverpakkingen zijn prima te hergebruiken. Grote dozen zijn bijvoorbeeld heel geschikt om oud papier of glas in te verzamelen. Ben je van plan om binnenkort op te ruimen en wat spullen naar de kringloop te brengen? Ook dan komen dozen goed van pas. Van kleinere dozen kunnen je ook vaak nog lekker knutselen. Wil je de dozen niet bewaren, scheur ze dan zo klein mogelijk voordat je ze bij het oud papier doet.

Cadeaupapier dat netjes van een cadeau is gehaald, is ook te hergebruiken. Om nog een keer een cadeau in te pakken (desnoods volgend jaar), of om papier-maché van te maken! Is het cadeaupapier echt niet meer bruikbaar? Dan kan het bij het oud papier. Het is geen probleem als er nog wat restjes plakband aan zitten.

Zorg verder dat je het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk scheidt. Plastic verpakkingen mogen bij het PMD en verpakkingen die uit meerdere materialen bestaan, horen bij het restafval.

Terug naar overzicht