Zak om je gft-afval? Let op het logo!

14 september 2022

 

 

Gft-afval, oftewel groente-, fruit- en tuinafval, kun je het best los in de container gooien. Gebruik je liever een vuilniszak, bijvoorbeeld om viezigheid en geurtjes tegen te gaan? Kies dan voor zakken met het Kiemplantlogo of het OK-Compostlogo. Beide logo’s betekenen dat de zakken in de gft-container mogen. Voor een composthoop zijn alleen zakken met het OK-Compostlogo geschikt.

Bioplastic bij rest
Sommige verpakkingen zijn gemaakt van bioplastics. Vaak staat er ‘biologisch afbreekbaar’ of ‘composteerbaar’ op. Maar niet al deze plasticsoorten vergaan even snel. Ze kunnen het composteerproces verstoren en mogen daarom niet bij het gft-afval. Ze horen ook niet bij het pmd-afval, omdat ze een andere samenstelling hebben dan ‘gewoon’ plastic. Gooi ze dus bij het restafval. 

Terug naar overzicht