Er zit nog veel waardevol afval in de grijze container

31 mei 2021

Duurzaamheid. Er wordt veel over gesproken, maar wat kunt u zelf doen zonder dat dit veel geld of moeite kost? Tip: ga nog beter uw afval scheiden! Dat spaart niet alleen het milieu maar maakt de inzameling en verwerking van afval ook goedkoper!

Wat er nog in de grijze container zit
In het restafval in Drenthe zat vorig jaar nog veel groente-, fruit- en tuinafval en PMD-verpakkingen. Daarnaast vonden we bij sorteeranalyses onder andere ook textiel, glas en papier in de grijze container voor restafval. Zonde, want door dit afval te scheiden kan er meer gerecycled worden!

Geef het door!
Dus doe mee en geef álle 'goede' afvalstromen door! Dan houdt afval zijn waarde en is het te gebruiken voor iets nieuws. Vaak ook tegen lagere kosten. Lees alle tips voor afvalscheiding op drenthegeeftdoor.nl.

Meer lezen?
Check de Grondstoffenmonitor voor uw eigen gemeente.

 

Terug naar overzicht