Kom alleen naar de milieustraat als het echt noodzakelijk is

18 maart 2020

Sinds de afgelopen dagen heeft Area te maken met een forse toestroom van inwoners op haar milieustraten. Inmiddels leidt dit tot situaties die onverantwoord zijn. Om inwoners en de medewerkers van Area te beschermen, doet Area het verzoek om alleen naar de milieustraat te komen als dit echt noodzakelijk is.

Onveilige situaties
Als gevolg van de afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft Area de regels op haar vier milieustraten (Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Zweeloo) aangescherpt. Zo worden slechts tien bezoekers tegelijkertijd toegelaten en dienen alle personen op twee meter afstand van elkaar te blijven, naast algemene coronamaatregelen. Alle regels vindt u hier.

Helaas worden de regels onvoldoende in acht genomen, waardoor onveilige situaties ontstaan voor zowel inwoners als medewerkers. Ook is er sprake van toenemende ergernis van inwoners over de lange wachtrijen.

Verzoek: wees terughoudend
Wij vragen u om die reden terughoudend te zijn in het bezoeken van de milieustraat. Hoewel er begrip is dat u juist nu uw zolder of schuur opruimt of in uw tuin aan het werk gaat, wil Area in de eerste plaats de veiligheid op de milieustraat borgen.

Advies: stel uw bezoek uit
Als u hiertoe de mogelijkheid heeft, adviseren wij u uw grof tuinafval tijdelijk in een hoek van de tuin op te slaan en uw grof huishoudelijk afval nog even op zolder of in de berging, schuur of garage te bewaren. Zo kan een bezoek aan de milieustraat worden uitgesteld. Inwoners voor wie dit onmogelijk is en bij wie onoverkomelijke problemen zouden ontstaan, kunnen op de milieustraat terecht. Met de inachtneming van dit verzoek kan Area haar milieustraten open en toegankelijk houden.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Terug naar overzicht