Europese afspraken voor een betere recyling van plastic verpakkingen

6 maart 2020

Het sorteren en recyclen van plastic verpakkingen moet beter. Daarom hebben vijftien Europese landen (waaronder Nederland) en 66 bedrijven de handen ineen geslagen. Zij willen dat alle plastic verpakkingen in Europa recyclebaar worden of geschikt worden gemaakt voor hergebruik.

Plan Europese landen en bedrijven
Op 6 maart 2020 presenteert minister Stientje van Veldhoven van Milieu een plan in Brussel. In het plan wordt beschreven hoe de Europese landen en bedrijven willen komen tot een betere recycling en hergebruik van plastic verpakkingen.

Naar schone grondstoffen
Volgens de NOS produceerde Europa in 2017 bijna 65 miljoen ton plastic, waarvan 40 procent wordt gebruikt voor verpakkingen. In Europa wordt slechts 30 procent van de plastic producten en verpakkingen gerecycled. Daarom stelt minister Van Veldhoven dat "we niet alleen naar schone energie, maar ook naar schone grondstoffen moeten kijken als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen."

Verder lezen
NOS: Europese afspraken moeten al het plastic recyclebaar maken

Terug naar overzicht