Hoogeveen │Vanaf 1 januari 2020 stopt Area met de inzameling van losse PMD-zakken bij kliko's

12 december 2019

Veel huishoudens hebben een PMD-container. Toch worden op de inzameldag nog PMD-zakken naast PMD-containers geplaatst. Vanaf januari 2020 kan dit niet meer. Area stopt dan met de inname van losse PMD-zakken die geplaatst worden naast de PMD-kliko’s. Dat geldt dus voor alle huishoudens in een duplexwoning, rijtjeswoning, twee onder een kapwoning en vrijstaande woning. Voor bewoners van een appartementencomplex of flat verandert er niets.

Waarom
De gemeente Hoogeveen biedt alle huishoudens goede voorzieningen voor de inzameling van PMD. U kunt uw PMD kwijt in de PMD-container, op de sorteerstraat bij grotere winkelcentra en op de milieustraat van Area. Losse PMD-zakken op straat waaien weg, trekken ongedierte aan en leiden tot zwerfafval. Dat is voor niemand wenselijk.

Wat u kunt doen
Woont u in een duplexwoning, rijtjeswoning, twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning en heeft u nog geen PMD-container? Dan leest u hier wat u kunt doen:

  1. Vraag een gratis PMD-container aan. U kunt uw PMD dan thuis verzamelen en de container laten legen op de PMD-inzameldag. Raadpleeg hiervoor uw afvalkalender.

  2. Breng uw PMD-zakken gratis naar een sorteerstraat bij een groter winkelcentrum bij u in de buurt.

  3. Breng uw PMD-zakken gratis naar de milieustraat aan De Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen.

Hoogbouw
De PMD-inzameling bij flatgebouwen en appartementencomplexen verandert niet. Area zamelt het PMD bij hoogbouw in met een ander type voertuig. Let er wel op dat u uw PMD-zak pas op de inzameldag buiten zet, dus niet eerder. Zo voorkomt u ongedierte en zwerfafval.

Wilt u meer weten? Lees de veel gestelde vragen over de inzameling van PMD-afval in Hoogeveen.

Terug naar overzicht