Er zit géén PFAS in het strooizout van Area

12 november 2019

In het strooizout van Area zit géén PFAS. Het zout wordt gedolven in Veendam, uit zoutlagen die op één kilometer diepte zitten en honderden jaren oud zijn.

Geen toevoegingen
Aan het gedolven zout dat Area gebruikt, wordt helemaal niets toegevoegd. Het zout komt tijdens het productieproces niet in aanraking met andere stoffen. Direct na het delven wordt het zout opgeslagen in afgesloten, schone loodsen in Delfzijl, Kampen en Oss.

Area ontvangt het strooizout rechtstreeks van de leverancier uit een van die loodsen, in schone transportvoertuigen. Daardoor is het onmogelijk dat het zout in aanraking komt met grond of stoffen die zijn vervuild met PFAS.

Wat is PFAS?
PFAS is een niet natuurlijke stof die bijvoorbeeld zit in teflon (anti-aanbaklaag van pannen) en cosmetica. Op de site van het RIVM kun je meer lezen over PFAS.


 

Terug naar overzicht