Lever uw afgedankte elektrische apparaten vandaag nog in

29 juli 2019

Mensen kopen veel elektrische apparaten maar leveren de oude niet altijd in. Die liggen vaak op zolder te verstoffen of komen terecht in het restafval. Dit laatste betekent dat ze worden verbrand. En dat is zonde: het kost de gemeente geld en waardevolle onderdelen gaan verloren. Lever uw afgedankte elektrische apparaten daarom vandaag nog in! Dat kan op veel verschillende manieren.

Kleine en grote apparaten
Grote apparaten zoals wasmachines, koelkasten, vriezers, magnetrons en vaatwassers maar ook computers en televisies kunt u gratis inleveren bij de winkel waar u een nieuw, vergelijkbaar apparaat koopt.

Kleine apparaten zoals stofzuigers, koffieapparaten, scheerapparaten, telefoons, toetsenborden met muis, snoeren en opladers kunt u kwijt bij winkels en bouwmarkten.

Grote en kleine apparaten kunt u natuurlijk ook inleveren op de milieustraat van Area.

Apparaten die het nog doen
Gun apparaten die het nog doen een tweede leven! Breng ze naar de kringloop of verkoop ze via Marktplaats.

Wat er gebeurt met ingeleverde apparaten
Alle elektrische en elektronische apparaten die u inlevert, worden voor 80 tot 90 procent gerecycled. Gespecialiseerde recyclebedrijven halen de afgedankte apparatuur op en halen er grondstoffen als staal, aluminium, koper, glas en harde kunststoffen uit. Van deze grondstoffen kunnen uiteindelijk weer nieuwe producten worden gemaakt.

Sorteercentrum bij Area in Emmen
Wist u dat op de locatie van Area in Emmen een sorteercentrum is ingericht voor afgedankte computers en printers? Medewerkers van Area demonteren hier de elektronische apparaten die zijn ingeleverd op een van de vier sorteerstraten in Emmen, Hoogeveen en Coevorden. Zo levert uw oude computer niet alleen belangrijke grondstoffen op, maar ook werkgelegenheid en participatiebanen. Doen dus: uw oude apparaten vandaag nog inleveren!
 

Terug naar overzicht