Area gaat 400 extra zonnepanelen plaatsen

22 november 2018

In de omslag naar een circulaire economie in de regio willen we als professioneel afvalbedrijf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we 400 extra zonnepanelen plaatsen op onze bedrijfsgebouwen in Emmen. Hiermee komt het totaal op 650.

Bijdragen aan transitie
Het is de missie van Area om gemeenten maximaal te ondersteunen in het creëren en stimuleren van een circulaire regio. Daarom focussen we niet alleen op de omslag van afval naar grondstoffen maar zetten we ook in op het gebruik van hernieuwbare energie voor onze bedrijfsvoering.

Verdere verduurzaming wagenpark
De 400 extra zonnepanelen worden, net als de huidige 250, in eigen beheer geplaatst. Omdat we ook ons wagenpark verder gaan verduurzamen, met inzamelauto's die op CNG en op termijn elektrisch rijden, brengen we de CO2-uitstoot verder terug. Daarmee verkleinen we de belasting van onze bedrijfsvoering op het milieu en zetten we een volgende stap naar een circulaire regio.

Terug naar overzicht