Area gaat afval en grondstoffen inzamelen in Oldambt

9 november 2018

De gemeente Oldambt heeft de aanbesteding voor de inzameling van afval en grondstoffen gegund aan Area. Dit betekent dat Area per 1 januari 2019 pmd (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons), gft (groente-, fruit- en tuinafval) en restafval inzamelt in Scheemda, Winschoten en Reiderland.

De inzameling in de gemeente Oldambt betreft zowel de inzameling van minicontainers (laagbouw) als verzamelcontainers (hoogbouw). Daarnaast werkt Area samen met Virol in Scheemda. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de inzameling van textiel en de inzameling en verwerking van glas en klein chemisch afval (kca). Verder draagt Virol zorg voor het transport, de verwerking en de vermarkting van het ingezamelde pmd alsook voor de afvoer en de verwerking van afvalstromen van het afvalbrengstation.

Area is verheugd om samen met partner Virol de dienstverlening voor de gemeente Oldambt op te pakken. Area werkt al succesvol samen met Virol in de inzameling en bewerking van oud papier en karton alsmede in de inzameling en bewerking van afgedankt elektrische en elektronische apparatuur. In Emmen werken beide bedrijven samen in het recyclen van computers.

Terug naar overzicht