17 maart: Landelijke Compostdag 2018

7 maart 2018

Op zaterdag 17 maart vindt voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen kunnen dan gratis compost voor hun tuin ophalen.

Compost is een 100% natuurlijk product dat ontstaat bij de afbraak van groente-, fruit- en tuinafval. Het bevat erg veel voedingsstoffen en verbetert de structuur van uw grond. Veel tuiniers zien compost dan ook als het 'zwarte goud' voor hun tuin!

Locaties

Op zaterdag 17 maart kan compost worden opgehaald op de volgende locaties:

  • Coevorden: Area Milieustraat, Morsweg 2. Van 9.00-12.00 uur.
  • Zweeloo: Area Milieustraat, Kieveen 4. Van 9.00-12.00 uur.
  • Emmen: Bartholomeus Diasstraat (voormalig gemeentelijk composteerterrein, naast de Area Milieustraat). Van 08.30 - 16.00 uur. Verplichte aanrijroute vanaf de Vasco da Gamastraat. Volg de borden.
  • Hoogeveen: Zuidema Groep, Smirnoffstraat 14. Van 9.00-13.00 uur. Verplichte aanrijroute in verband met drukte: vanaf Europaweg. Volg de borden.

Per huishouden wordt maximaal één aanhangwagen beschikbaar gesteld. Het advies is om de volle aanhangwagen af te dekken. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Het gratis compost kan ook in plastic zakken of emmers worden geschept. Neem hiervoor zelf materialen mee. Kom op tijd, want OP = OP!

 

4 tips over compost!
Terug naar overzicht