Afvaleducatie

Duurzaamheid is een hot item. Scholen organiseren steeds vaker themaweken rondom afval en ook verenigingen en clubs besteden hier aandacht aan. Area stimuleert deze ontwikkeling met lesprogramma’s en rondleidingen op milieustraten. Desgewenst ook op die van u! Zodat steeds meer inwoners, jong en oud, zicht bewust worden van afval. En we samen de hoeveelheid restafval verminderen en kosten besparen.

We hebben speciaal voor het basisonderwijs een educatief concept ontwikkeld. In dit lesprogramma geven we uitleg over afval en vertellen we hoe belangrijk het is om afval zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Het programma bestaat uit een schoonmaakactie rondom school, een bezoek in de klas door een ‘vuilnisman’ en/of een rondleiding op een van onze locaties. We ontvangen jaarlijks zo’n 4.000 basisschoolleerlingen! Scholen kunnen gratis van ons programma gebruik maken. Daarnaast stellen we spreekbeurtmateriaal voor kinderen beschikbaar. U hoeft dus geen nieuw programma te ontwikkelen.

Leerlingen basisschool 
Een rondleiding op een van onze milieustraten is een ware belevenis. Kinderen worden op een interactieve manier betrokken bij de ontwikkelingen in afval. Door middel van ons eigen ontwikkelde spel ontstaat bij kinderen besef van het belang van afvalscheiding. Daarnaast organiseren we voor de kinderen diverse acties. Zoals het ontwikkelen van een containersticker of een uniek afvalkunstwerk. Zo zijn ze op een leuke manier bezig met afval en zien ze wat met afval nog meer mogelijk is. Hierdoor kunnen de kinderen, met de wijze waarop zij omgaan met afval, zorgen voor een beter milieu. Ook in uw gemeente.

Groepen volwassenen 
We ontvangen ook diverse verenigingen en serviceclubs. De inhoud van onze presentaties stemmen we altijd op de groep af. Groepen kunnen ook zelf onderwerpen inbrengen die zij interessant vinden. Want door onze jarenlange ervaring in de afval- branche is elk onderwerp ons bekend. Na afloop geven we de groepen altijd tips mee. Zo worden uw inwoners meer bewust van het scheiden van afval en verminderen we samen de hoeveelheid restafval in uw gemeente. 

Meer weten?
Wilt u meer informatie over lesprogramma’s in het basisonderwijs? Of een rondleiding op één van onze milieustraten? Neem contact op met Area via telefoonnummer 0591 - 571 080 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact