Kakkerlakken

In Nederland komen verschillende kakkerlakken voor; de meest voorkomende is de Duitse kakkerlak, ook wel bakkerstor genoemd. De Duitse kakkerlak is lichtbruin, heeft antennes en een lengte van 10-15 mm. Kakkerlakken komen onder meer voor in woningen, bakkerijen en aan boord van schepen. Kakkerlakken zitten het liefst in donkere, warme en vochtige plaatsen. Duitse kakkerlakken zijn lichtschuw en het zijn alleseters.

Hoe overlast onstaat
Er zijn verschillende manieren waarop u aan kakkerlakken kunt komen. Ze komen mee in uw bagage als u op vakantie bent geweest of u neemt hun eitjes mee. Verspreiding gebeurt ook door het binnenbrengen van gebruikte kisten, dozen, manden, containers, etc. Verder verspreiden kakkerlakken zich door verhuizingen, transporten en import van goederen zoals exotische noten en andere voedingsmiddelen.

Tips
U kunt de overlast of schade van kakkerlakken beperken en zelfs voorkomen als u de volgende maatregelen neemt:

  • Ventileer uw woning goed en zorg voor een niet te hoge temperatuur. De kakkerlak voelt zich prima bij 25ºC.

  • Berg uw voedsel en afval goed op zodat kakkerlakken er niet bij kunnen komen. Als u voorraadbussen gebruikt, kunnen er ook geen andere knaagdieren bijkomen.

  • Maak uw keuken regelmatig en grondig schoon.

  • Dicht kieren, naden en doorvoeropeningen van leidingen.

Onze plaagdierbestrijder helpt
Het is erg vervelend om kakkerlakken in uw woning of bedrijfspand te hebben. Bovendien kunnen de insecten schadelijk zijn voor de gezondheid. Ontdekt u een kakkerlak, dan kan er snel sprake zijn van een plaag. Daarom is het zaak snel op te treden en een professionele plaagdierbestrijder in te schakelen die geauthoriseerd is voor het gebruik van chemische middelen. Onze professionele plaagdierbestrijders geven u daarnaast advies over aanvullende, preventieve maatregelen.

Meer informatie
Neem voor informatie en advies contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 57 10 80 of via het reactieformulier. Wij zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

Terug naar plaagdierbestrijding