PMD container Hoogeveen

Plastic, blik en drankencontainers in zak of container? De keus is aan de inwoners van de gemeente Hoogeveen.

Vanaf nu kunnen inwoners een gratis container voor plastic verpakkingen, blik en drankenkartons (PMD) aanvragen. Met een container heeft u geen last meer van weggewaaide zakken en kunt u ruimte besparen. Wilt u geen extra container? Dan blijft u gewoon uw plastic verpakkingen in de doorzichtige zakken aan de straat zetten.

Hoe aanvragen?
U kunt per huishouden een gratis container bij Area aanvragen. Heeft u niet genoeg aan één container? Dan kunt u gratis een tweede aanvragen. Dit kan door uw adresgegevens in onderstaand formulier in te vullen of door te bellen naar Area, telefoon 0591 – 57 10 80. Area bundelt de aanvragen en brengt de container bij u thuis. U hoeft niet thuis te zijn op de dag van bezorging.

Wanneer wordt de container geleegd?
Kijk in de digitale Afvalkalender voor de actuele inzameldagen.

Wat mag er in de container?
In de container doet u plastic verpakkingen, blik én drankenkartons. Dit zijn bijvoorbeeld zuivel- en sappakken, maar ook pakken van wijn en saus. Door de pakken plat te maken past er meer in uw zak of bak. De pakken worden in de recyclefabriek gescheiden van het plastic en apart verwerkt.
Plastic verpakkingen bestaan onder andere uit tasjes, zakjes en folies. Verder flessen, flacons en tubes, maar ook boterkuipjes en deksels. Het gaat om lege plastic verpakkingen van levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Aanvraagformulier