PMD in Coevorden

12 september 2022

Area gaat in opdracht van gemeente PMD-containers controleren op inhoud

In de containers voor plastic- metaal- en drankverpakkingen (PMD) zit regelmatig afval dat er niet in hoort. Het PMD-afval is dan ongeschikt voor hergebruik en wordt verbrand. 

Vanaf 12 september gaan medewerkers van Area daarom, tijdens de ophaalronde, de containers controleren. Deze zogenoemde voorlopers controleren de PMD-containers op het juiste gebruik en hangen er een groene, oranje of rode kaart aan.

Groene, oranje of rode kaart

Een groene kaart betekent dat het huishouden goed heeft gescheiden en het juiste afval in de container heeft gegooid. Een oranje kaart betekent dat het huishouden er te veel verkeerd afval in heeft gegooid en een herkansing krijgt (later in de week wordt de container opnieuw geleegd, als het verkeerde afval is verwijderd). Een rode kaart betekent dat er zo veel verkeerd afval in de container zit dat deze pas tijdens de volgende ophaalronde wordt geleegd als het verkeerde afval is verwijderd.

Goed voor milieu en portemonnee

Het direct goed scheiden van afval zorgt ervoor dat er meer hergebruik mogelijk is en er minder afval verbrandt hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar kan op termijn ook de afvalstoffenheffing lager maken. En dat scheelt weer in de portemonnee.

 

Terug naar overzicht