Compostdag Hoogeveen prima verlopen

16 maart 2021

Op zaterdag 27 maart hebben 160 gezinnen in de gemeente Hoogeveen gratis compost opgehaald bij Zuidema Groep. De gemeente stelde de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval.

Over de Compostdag
De Compostdag is een jaarlijks evenement waarbij gemeenten hun inwoners bedanken voor het scheiden van afval. Met het uitdelen van gratis compost wordt zichtbaar dat afval scheiden nut heeft: waardevolle grondstoffen worden behouden en de gemeente houdt de kosten van afvalbeheer in de hand.

Coronaveilig
De Compostdag werd vanwege corona in veel gemeenten afgelast, maar de gemeente Hoogeveen besloot de dag door te laten doorgaan. De locatie waar de compost kon worden afgehaald, Zuidema Groep, leent zich namelijk uitstekend voor het treffen van coronamaatregelen.

Zo was er voldoende fysieke ruimte, werd gewerkt met tijdslots en werd alle deelnemers gevraagd mondkapjes te dragen en zoveel mogelijk in de auto te blijven zitten. Iedereen heeft zich keurig aan de maatregelen gehouden, waarvoor dank!

In totaal hebben 160 gezinnen gratis compost opgehaald. Een mooi resultaat!

Compost
Compost is een belangrijke toevoeging aan tuinen en akkers. Het bestaat uit resten van het groente-, fruit- en tuinafval dat (ook) in Hoogeveen is ingezameld. Tijdens het composteren zetten allerlei organismen zoals bacteriën, schimmels en wormen, dit afval om tot humus. Compost bestaat dan ook uit veel waardevolle voedingstoffen die het bodemleven verrijken. Het vroege voorjaar is een goede periode om compost over de tuin te strooien. 

Terug naar overzicht