Doe ook mee en geef (meer) afval door!

15 februari 2021

De twaalf Drentse gemeenten en Area willen samen laten zien waarom het scheiden van afval belangrijk is. En ook: hoe anderen in Drenthe dit doen. Daarom zijn we samen de campagne 'Drenthe geeft door!' gestart.

Drenthe geeft door!
Misschien hebt u het campagnelogo van 'Drenthe geeft door!' al opgemerkt: op billboards en op RTV Drenthe is de campagne 'Geef het door!' te zien. Samen met de Drentse gemeenten willen we iedereen in Drenthe zo aanmoedigen om zo veel mogelijk afval door te geven.

Minder restafval
Met het doorgeven van afval bedoelen we dat afval wordt gescheiden. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners en bedrijven dit doen. De twaalf gemeenten en Area willen namelijk zo min mogelijk restafval inzamelen en zo veel mogelijk afval opnieuw gebruiken. Dat is beter voor het milieu en houdt de kosten van afvalbeheer in de hand.

Verhalen en tips
Op de website www.drenthegeeftdoor.nl vindt u verhalen en tips over hoe inwoners in Drenthe het scheiden van afval aanpakken. Ook kunt u lezen waarom afval scheiden belangrijk is en welke nieuwe producten van afval worden gemaakt. Doe ook mee en geef nog meer afval door!

Terug naar overzicht