UPDATE – Verdere uitbreiding van afvalinzameling

12 februari 2021

Vanaf maandag 15 februari zal Area de afvalinzameling in Coevorden, Emmen en Hoogeveen verder uitbreiden. De weersverwachting voor volgende week vormt helaas nog geen aanleiding om de inzameling in zijn geheel als regulier te laten verlopen.

Zo zullen we komende week alle routes met extra voertuigen blijven rijden. Dit is noodzakelijk omdat delen van routes vaak slecht toegankelijk zijn en enkel stapvoets kunnen worden gereden. De inzet op de geplande routes vraagt daarom het maximum van onze capaciteit in mens en materieel.

Area begrijpt het grote ongemak van de huidige omstandigheden. Met man en macht blijven we werken aan het best mogelijke scenario om de afvalinzameling te hervatten en in te halen.

We begrijpen dat deze situatie zeker niet optimaal is. Waar mogelijk bieden we daarom extra faciliteiten. Zo kunt u vanaf volgende week uw GFT afval gratis bij onze milieustraten inleveren.

Omdat er per gemeente andere richtlijnen en situaties gelden, hebben wij onderstaand overzicht voor u opgesteld met daarin een overzicht van de inzameling in uw gemeente.

In alle gevallen adviseren wij u om de Afval App te installeren en onze website en social media in de gaten te houden

Aangezien nog niet alle wegen even goed begaanbaar zijn, is het noodzakelijk om uw containers in de straat aan te bieden op plaatsen waar een vrachtwagen bij kan komen (niet achter een sneeuwduin of ander obstakel).

 

Gemeentespecifiek is het inzamel- en inhaalbeleid als volgt:

HOOGEVEEN – vanaf maandag 15 februari (week 7)

  • Restafval: maandag 15 en dinsdag 16 februari vindt de restafval-inzameling plaats.Houdt de Afval app en afvalkalender in de gaten voor uw exacte ledigingsdag.

  • PMD-afval dinsdag: de inzameling op dinsdag gaat NIET door.

  • PMD-afval woensdag tm. vrijdag: afhankelijk van de gladheid volgt dinsdag (16/2) een besluit over het hervatten van de inzameling.

  • GFT-afval: wordt deze week NIET ingezameld. Vanaf dinsdag tm. zaterdag kunnen inwoners GFT GRATIS naar de milieustraat brengen.

EMMEN – vanaf maandag 15 februari (week 7)

  • Restafval: maandag tm. vrijdag vindt de restafval-inzameling plaats conform de reguliere kalender.

  • PMD-afval: maandag tm. vrijdag vindt de PMD-inzameling plaats conform de reguliere kalender.

  • GFT-afval: wordt deze week NIET ingezameld. Vanaf dinsdag tm. zaterdag kunnen inwoners GFT GRATIS naar de milieustraat brengen.

COEVORDEN – vanaf maandag 15 februari (week 7)

  • Restafval: maandag tm. vrijdag vindt de restafval-inzameling plaats conform de reguliere kalender.

  • PMD-afval: wordt deze week NIET ingezameld. Afhankelijk van de gladheid volgt dinsdag (16/2) een besluit over het hervatten van de inzameling vanaf woensdag (17/2)

  • GFT-afval: wordt deze week NIET ingezameld. Vanaf dinsdag tm. zaterdag kunnen inwoners GFT GRATIS naar de milieustraat (Coevorden en Zweeloo) brengen.

Ondergrondse containers – Coevorden, Emmen en Hoogeveen

Alle ondergrondse containers worden sinds woensdag (10/2) weer geleegd. We verwachten zaterdag 13 februari de inzameling volledig te hebben ingehaald.

Terug naar overzicht