Sorteerzuilen verdwijnen in Coevorden en Hoogeveen

2 november 2020

De sorteerzuilen ten behoeve van Klein Gevaarlijk Afval (voorheen klein chemisch afval) zullen binnen de gemeente Coevorden en Hoogeveen per 1 november uit de sorteerstraat worden verwijderd. Ten tijde van introductie van de sorteerzuilen hadden zij een belangrijke functie in de gescheiden afvalinzameling. Inmiddels kiezen inwoners er in toenemende mate voor om hun KGA-afval op alternatieve locaties in te leveren en worden de zuilen nog maar beperkt gebruikt. Daarom hebben beide gemeenten besloten de sorteerzuilen te laten verwijderen.

 

Vanaf 1 november kunt u uw KGA, waaronder batterijen, spaarlampen  en klein elektrische apparaten, inleveren bij uw lokale supermarkt, de bouwmarkt of bij de Milieustraat van Area Reiniging.

Terug naar overzicht