Testdag gladheidsbestrijding prima verlopen

10 oktober 2020

Het was misschien een gek gezicht: strooiwagens die bij plus tien graden uitrukken en pekelwatersproeiers die in de herfst op fietspaden sproeien. Maar voor Area was het vandaag een buitengewoon nuttige testdag. Met dank aan onze chauffeurs, die opnieuw waardevolle input leverden.

Waarom we testen
Jaarlijks voeren we voorafgaand aan het winterseizoen een test uit met al onze voertuigen en machines gladheidsbestrijding. Onze chauffeurs gaan 's morgens vroeg de weg op en rijden de routes die we met de gemeente hebben afgesproken. Tijdens de test controleren we zo niet alleen de routes en testen we de werking van de strooiers. We checken ook eventuele obstakels op de weg, zoals te laag hangende takken bij fietspaden.

Kleine puntjes op de i
Het was een nuttige testdag. Zo bleek dat een aantal nieuwe tablets geen GPS-signaal gaf. Vanaf komend seizoen gebruiken we namelijk navigatie. Ook zijn een paar kleine technische problemen bij enkele strooiers aan het licht gekomen. De komende twee weken zullen we deze laatste puntjes op de i zetten. Daarmee zijn we klaar voor het winterseizoen!

Area in het nieuws:
RTV Drenthe - Strooiwagens rukken uit in de herfst
Dagblad van het Noorden: Zoutstrooien in Emmen met nieuwe navigatie
Emmer Courant: Area Reiniging maakt morgen testritten

Terug naar overzicht