Textielcontainers Emmen weer open

1 juli 2020

Je kunt je oude textiel gewoon weer kwijt in de daartoe bestemde containers in Emmen!

 

--- Oude berichtgeving ---

De druk op de capaciteit van textielverwerking is momenteel enorm. Veel mensen grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder.

Al het ingezamelde textiel moet worden opgeslagen omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken. En mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn!

Daarom willen wij een beroep doen op u als inwoner:

  • Bewaar uw kleding voorlopig thuis
  • Leg geen zakken naast een overvolle container
  • Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Wij geloven dat we deze periode doorkomen door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken. Samen met u. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waarbij wij het textiel weer goed kunnen verwerken, zullen wij dit meteen melden. Dank voor uw begrip.

Terug naar overzicht