Doe plastic handschoenen bij het restafval (en niet bij het PMD)

12 mei 2020

Nu het kabinet enkele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft versoepeld, zien afvalverwerkers steeds meer plastic handschoenen tussen het PMD-afval. Graag maken we u erop attent dat dit niet de bedoeling is: plastic handschoenen horen bij het restafval.

PMD zijn alleen verpakkingen
In de container voor Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) kunt u uw verpakkingen kwijt. Denk aan lege flacons, kuipjes, flesjes, bakjes en zakjes die van plastic zijn gemaakt. Vuistregel is dat het om een verpakking gaat. Dus: verpakkingen waar bijvoorbeeld etenswaren of schoonmaakmiddelen in hebben gezeten.

Plastic handschoenen zijn geen verpakking
Plastic handschoenen zijn geen verpakking. Ze horen dus niet thuis in het PMD. Komen de handschoentjes toch in het PMD terecht, dan moeten ze er alsnog uit worden gehaald. Dat betekent extra werk en/of een minder goede recycling van het PMD. Daarom vragen we u om gebruikte handschoentjes bij het restafval te doen. Alvast dank voor uw medewerking!

Filmpje: bron NOS

 

Terug naar overzicht