Vervanging smalle groene containers in Hoogeveen

1 oktober 2019

Vanaf dit najaar gaan we het afval in Hoogeveen met nieuwe, moderne inzamelauto’s inzamelen. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. In de gemeenten Emmen, Coevorden en Oldambt rijden we al met deze moderne inzamelauto’s.

Vervanging smalle groene container
Het gebruik van de nieuwe inzamelauto’s in Hoogeveen betekent (alleen) voor inwoners met een smalle groene container dat zij een nieuwe groene container krijgen van het standaard formaat. De nieuwe inzamelauto’s kunnen deze smalle containers niet oppakken en legen. Daarom ontvangen (alleen) deze huishoudens een groene container die net zo groot is als de grijze container voor restafval. De smalle groene container wordt ingenomen.

Brief en veel gestelde vragen
Wij snappen dat de vervanging van de smalle groene container lastig kan zijn. Daarom maken we het u zo gemakkelijk mogelijk. Tussen 7 en 16 oktober ontvangt u thuis een brief. Hierin staat wat u moet doen. Op deze website vindt u ook veel gestelde vragen over de omwisseling.

De nieuwe container in het standaard formaat verstrekken wij uiteraard kosteloos.

Terug naar overzicht