Containerstelplaatsen in straten met knelpunten in Hoogeveen

25 september 2019

Vanaf dit najaar gaan we het afval in Hoogeveen met nieuwe, moderne inzamelauto’s inzamelen. Deze auto’s zijn vriendelijker voor het milieu en beter voor de gezondheid van onze medewerkers. Omdat we ook de verkeersveiligheid willen verbeteren, gaan we in een aantal straten in Hoogeveen, met knelpunten in de afvalinzameling, een containerstelplaats inrichten.

Uitnodiging inloopavond
Huishoudens die wonen in een straat met knelpunten voor de afvalinzameling ontvangen van Area in de maanden oktober of november een brief, met een uitnodiging voor een inloopavond. Zij kunnen de brief van Area rustig afwachten en hoeven nu nog niets te doen.

Tijdens de inloopavond laten wij de toekomstige plaats zien waar containers in de loop van 2020 aangeboden moeten worden voor lediging. Ook is er dan ruimte voor het stellen van vragen.

Over de containerstelplaats
Bij de locatiebepaling van de containerstelplaats hebben we rekening gehouden met de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, loopafstand en inpassing in de openbare ruimte.

Op onze website staan een aantal veel gestelde vragen over de inrichting van de containerstelplaats.

Terug naar overzicht