Gemeenten en Area organiseren Compostdag op zaterdag 30 maart

5 maart 2019

Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen gratis compost ophalen in hun eigen gemeente. De gemeenten en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van gft (groente-, fruit- en tuinafval).

Van GFT naar compost
Tijdens de landelijke compostdag laten de gemeenten en Area zien dat afval scheiden nut heeft. Groente-, fruit- en tuinafval dat apart wordt ingezameld, levert waardevolle grondstoffen zoals compost op en houdt de kosten van afvalverwerking in de hand.

De gratis compost kan opgehaald worden op zaterdag 30 maart op onderstaande locaties en tijdens onderstaande openingstijden. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost worden gevuld. Kom op tijd want OP = OP. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Coevorden
De compost kan opgehaald worden bij de milieustraten in Coevorden (Morseweg 2) en Zweeloo (Kieveen 4) zijn geopend tussen 9.00 en 12.00 uur.

Hoogeveen
De compost kan opgehaald worden bij de Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14. Deze locatie is geopend tussen 9.00 en 13.00 uur.

Emmen
De compost kan opgehaald worden op het voormalige composteerterrein van Area, aan de Bartholomeus Diasstraat. De openingstijden zijn van 8.30 tot 16.00 uur. Vanaf de Vasco Da Gamastraat wordt de route aangegeven.

Terug naar overzicht