Coevorden: de inzameling verandert én u ontvangt een milieupas

5 maart 2019

Per 1 april verandert de inzameling van afval in Coevorden. Vanaf deze datum zamelen we Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) eens per twee weken in en het restafval eens per vier weken. Dit was precies andersom. Daarnaast hebben inwoners vanaf 1 april een milieupas nodig voor toegang tot de milieustraten in Coevorden en Zweeloo.

Opdracht gemeente
De wijzigingen worden doorgevoerd in opdracht van de gemeente Coevorden. De gemeente wil de hoeveelheid restafval verder terugdringen en stimuleert u als inwoner om zoveel mogelijk Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (en andere grondstoffen als glas, papier en textiel) te scheiden van het restafval.

Hiermee sluit de gemeente aan bij de wens van inwoners om PMD vaker in te zamelen. Door nog meer en beter afval te scheiden, wil de gemeente de kosten van afvalbeheer in de hand houden. Afval scheiden is ook beter voor het milieu. Daarom gaan we in Coevorden de PMD-container vaker legen en de container voor restafval minder vaak.

Afvalkalender opnieuw downloaden
U kunt nu al de aangepaste afvalkalender downloaden. De afvalkalender vindt u ook in de app Area Afval. Wij raden u aan om de app te downloaden op uw telefoon of tablet, zodat u altijd de juiste kalender bij de hand hebt, ook als er iets wijzigt rondom de feestdagen bijvoorbeeld.

Milieupas
Per 1 april verandert ook de manier waarop we op onze milieustraten in Coevorden en Zweeloo toegang verlenen aan bezoekers. Vanaf deze datum heeft u als inwoner van Coevorden een milieupas nodig om uw (grof) afval te brengen. Met de pas wil de gemeente vooral regelen dat (alleen) inwoners van Coevorden toegang hebben tot de milieustraten.

Brieven
Eind maart ontvangt u twee brieven van de gemeente en Area. In de eerste brief vindt u uitleg over de veranderingen in de inzameling. In de tweede brief vindt u de milieupas die hoort bij uw adres. Neem deze pas vanaf 1 april altijd mee naar de milieustraat.

Al een milieupas?
Woont u in een appartement en maakt u al gebruik van een milieupas voor het deponeren van uw restafval in de verzamelcontainer? Dan ontvangt u eind maart een brief zonder milieupas. Met uw huidige milieupas hebt u vanaf 1 april 2019 ook toegang tot de milieustraten.

Meer informatie
Op de speciale afvalwebsite afvalincoevorden.nl vindt u meer informatie en veel gestelde vragen over de wijzigingen per 1 april, de milieupas en het scheiden van afval.

Terug naar overzicht