Afvalinzameling Emmen en Coevorden ook komende tijd nog vertraagd door brand

11 februari 2019

Update 18 februari - Helaas blijft de situatie voor de komende tijd onveranderd: als gevolg van ernstige schade aan de inzamelvoertuigen door brand beschikt Area nog niet over het volledige wagenpark. Hierdoor hebben we dagelijks meer tijd nodig om alle containers te legen. Wij verzoeken u uw container op de inzameldag tot uiterlijk 19.00 uur aan de straat te laten staan. Area streeft er onveranderd naar alle geplande inzamelroutes dagelijks te rijden.

 

Bericht 11 februari - Area is in de vroege ochtend van 11 februari getroffen door een brand in een loods op de hoofdlocatie, aan de Columbusstraat in Emmen. Als gevolg hiervan is de afvalinzameling in de gemeenten Emmen en Coevorden sinds 11 februari vertraagd. Dit betekent dat de komende dagen niet alle containers vóór 16.30 uur geleegd zullen zijn. Het verzoek aan inwoners is om de container op de vaste inzameldag tot 19.00 uur buiten te laten staan als deze nog niet is geleegd. Area tracht elke dag wel alle inzamelroutes te rijden.

 

De brand woedde in een loods waar veegvoertuigen staan. Een tiental veegvoertuigen en andere machines zijn hierdoor ernstig beschadigd. In aanpalende loodsen, waar de meeste inzamelvoertuigen zijn ondergebracht, is sprake van (ernstige) roetschade. Een flink aantal van deze inzamelvoertuigen moet eerst worden gereindigd alvorens ze ingezet kunnen worden in de inzameldiensten.

 

Met een kleiner aantal inzamelvoertuigen dan gebruikelijk is Area maandagochtend 11 februari gestart met de inzameling van afval in Emmen en Coevorden.

 

In Hoogeveen en Oldambt zal geen overlast zijn; deze voertuigen staan op een andere locatie.

Terug naar overzicht