Area is klaar voor de gladheidsbestrijding in Emmen en Hoogeveen

22 november 2018

Het team gladheidsbestrijding van Area is klaar voor de winter. Dit betekent dat we ieder moment kunnen uitrukken om de gladheid op de meer dan duizend kilometer wegdek en fietspaden in Emmen en Hoogeveen te bestrijden.

Gladheidsbestrijdingsplan
Al meer dan tien jaar verzorgen we de gladheidsbestrijding in de gemeenten Emmen en Hoogeveen. Jaarlijks maken we hierover afspraken met de gemeenten. Zo bepaalt de gemeente welke wegen, straten en fietspaden we strooien en schoonvegen (bij sneeuw). Al die afspraken zijn vastgelegd in een gladheidsbestrijdingsplan.

Professioneel en modern
Voor de gladheidsbestrijding staat een team van twintig vakkundige medewerkers paraat. Zij hebben de beschikking over goed en modern materieel. Zo heeft elke strooiauto een boordcomputer waarin de strooiroute is ingevoerd. Hierdoor kunnen de chauffeurs zo efficiënt en snel mogelijk werken. Als de weersomstandigheden hierom vragen, kunnen we opschalen en vaker strooien of vegen.

In Emmen en in Hoogeveen is inmiddels een forse zoutvoorraad aangelegd. Dit is genoeg om alle routes 75 keer te strooien. Area beschikt over acht grote voertuigen voor de openbare wegen en vijftien kleinere (voor onder andere fietspaden).

Blijf alert
Weggebruikers adviseren we om altijd voorzichtig te zijn bij (kans op) gladheid. Op wegen die net zijn bestrooid bijvoorbeeld heeft het zout nog onvoldoende kunnen werken. Hier is immers veel verkeer voor nodig. Ook worden niet alle wegen, straten en fietspaden onder handen genomen. Het blijft dus oppassen geblazen.

Emmertje zout
Wilt u uw eigen stoep of oprit schoonhouden in de winter? Voor € 5,- kunt u een emmer zout ophalen bij de milieustraat in Emmen. Die kunt u daarna onbeperkt laten bijvullen.

Terug naar overzicht